Articles: Releaseparty på hulen (Studvest - August 22nd 2001)

- Hulen er det beste stedet å spille.
Ordene tilhører St. Thomas, aka Thomas Hansen, og forklarer hvorfor han valgte å ha releaseparty i Bergen. På fredag står han på Hulen med nytt, fast band. St. Thomas forteller på telefon:
– Før så byttet jeg ut bandet hver gang, men nå har jeg kjørt inn et band som skal være med hele tiden. Vi har blitt samspilte og gode, og vi har fått bra selvtillit etter konserter i Danmark, Norge og Tyskland. Overalt hvor vi spiller får vi positive tilbakemeldinger, og det er utrolig morsomt. Og inspirerende.

Fantastisk plateselskap
– Hva annet inspirerer deg til å lage musikk?
– Oj, det var vanskelig. Mine egne følelser er viktig, dessuten blir jeg jo inspirert av andre artister. Jeg er en singer/songwriter, og det som kjennetegner min musikk er gode melodier og ærlighet.
Thomas mener musikken hans er både glad og trist. Kanskje ikke så rart, siden hans egne følelser er noe av det som får ham til å skrive. Norsk musikkbransje er heftig debattert. St. Thomas selv er utelukkende positiv.
- Vi ser hele tiden at artister er ute og klager i mediene, men jeg er utrolig fornøyd. Racing Junior er et fantastisk plateselskap, og tingene der blir bare bedre for hver dag, skryter St. Thomas

Neil Young og Tracy Chapman
St. Thomas blir betegnet som en Neil Young junior. Han blir både overrasket og imponert da jeg spør om han ikke er enig i at han kan minne om Tracy Chapman på han siste ep, «Cornerman».
- Ja, jeg tenkte faktisk på Tracy Chapman da jeg lagde den sangen, sier St. Thomas før han avslutter med at han håper på god stemning på Hulen. Han skal iallfall gjøre sitt for å lage en fin kveld.

TROND ANDERS FOSSUM.Back to articles or to main page.