Articles: Øyafestivalen, lørdag (Puls - June 19th 2000)

Arrangørene erklærte allerede tidlig lørdag kveld Dag I som braksuksess, med over 2.000 betalende og god-vibba stemning på øyriket utafor Sandvika. Da var Gluecifer akkurat ferdige på scenen og storskjermen med fotballkampen England-Tyskland slått på.

[...] Emily Lang stiller med tre gitarer (hvorav én akustisk), bass, trommer og tverrfløyte. Lyden er vanskelig å stille på Kalvøya; vinden splitter de høye og lave frekvensene, og basstromma låter til tider mer markert enn resten av bandet tilsammen.

De har tatt navnet fra en kvinnelig birolle i en Bruce Willis-film, uten at akkurat dét gjør dem mer spennende. Men det låter ganske amerikansk. Hadde Thomas Hansen hatt litt mer nasal stemme, ville jeg ha tenkt Neil Young-komplekser med en gang.

Etter noen låter drar den ene gitaristen fram ei tverrfløyte og assosiasjonene går umiddelbart til Ian Anderson og Jethro Tull. Men de står på, det skal de ha, og honnør for å prøve å dra i gang publikum på en allsang mot slutten av settet. De topper settet med den eneste låten jeg registrerte med hit-potensiale, "I Am The Consequence". [...]

TRYGVE MATHIESEN.Back to articles or to main page.