Articles: St. Thomas: Mysterious Walks (Puls - October 11th 2000)

St. Thomas
Mysterious Walks
Racing Junior
Distr.: Universal

Etter en rekke gode konserter har det knyttet seg en viss forventning til Thomas Hansens debutskive. Det er godt å se at han innfrir. Den 12 spor lange skiva lander et sted midt mellom Beck og Neil Young.

Som sin navnebror Beck Hansen tar ikke St. Thomas fem flate for å slenge inn det han synes passer, i sin ganske særegne pop mix. Det er ikke alle artister jeg umiddelbart vil råde til å bruke banjo, orgel og munnspill. Men på Mysterious Walks funker det som bare det. Likhetstrekkene til Neil Young er først og fremst knyttet til stemmen.

Til tider så skrukkete og falsk, at man skulle tro det bare var en mor som kunne like det. Men likevel fungerer det så vanvittig godt. St. Thomas har nemlig, i likhet de nevnte og mer kjente herrer, et meget godt øre for hva som fungerer.

Hvis man skal putte St. Thomas i en bås må det bli et sted innen lo-fi. For det er ikke bare stemmen som skrangler. Hele lydbildet er akkurat så skakt og uryddig som det skal være, uten på noen måte å ødelegge de gode melodiene dette enmannsprosjektet gir oss.

Mysterious Walks vinner først og fremst på at skiva er et helhetlig verk. Likevel stikker tittellåta seg frem som min soleklare favoritt. Jeg legger merke til at jeg ikke har nevnt ordet country en eneste gang under denne anmeldelsen. Vel, det burde jeg. For lo-fi-psycko-country er hva dette er.

Thomas Hansen er forøvrig vokalist og frontmann i bandet Emily Lang.

JON ILSENG.Back to articles or to main page.