Articles: En troverdig hjerte-knuser (Puls - November 13th 2000)

Ryan Adams + St Thomas - So What, Oslo, Norway - 11/09/00

(Oslo/PULS): Dette var en kveld utenom det vanlige, iallefall for min del. Det var vel første gang på fem år jeg ikke behøvde ørepropper, og det var duket for en slapp, men utrolig hyggelig kveld på So What!. Ryan Adams har høstet mye skryt for sin siste utgivelse "Heartbreaker". Fortjent, kan jeg legge til. Han framsto denne kvelden som åpen og ærlig, såvel som slapp og sjarmerende, men hadde publikum i sin hule hånd hele veien.

Det var nærmere fullt hus, da norske St Thomas entret scenen litt over klokka 22.00, og dette skulle være mitt første møte med denne norske artisten.

St Thomas har nettopp sluppet en plate på det nystartede selskapet Racing Junior, og har av mange blitt beskrevet som Norges svar på Neil Young. Dette kan til en viss grad stemme, men jeg hører også en liten aning av Red House Painters i St Thomas, grunnet det lavmælte utrykket som aldri egentlig tar helt av.

De var to mennesker på scenen, nemlig Thomas selv på gitar og munnspill, og en venn på trommer og annet dilldall. De låt til tider surt, men St Thomas gjør en duganes jobb som låtskriver, og har nok søte kommentarer til å sjarmere de tilstedeværende.

Det var ikke mye som skjedde på scenen, mens St Thomas fremførte et kort sett denne kvelden, men hvis man er ute etter lavmælt og melankolsk rock med fine melodier, gjør disse to personene dette godt. Ikke så verst. [...]

ERLEND MOKKELBOST.Back to articles or to main page.