Articles: St.ødige Thomas (Panorama - August 23rd 2001)

ST. THOMAS
I'm Coming Home
Racing Junior, 2001

Thomas Hansen fikk god respons på debuten Mysterious Walks i fjor høst. Men det var med sommerens Cornerman EP at han virkelig opplevde suksess. Riktignok godt hjulpet av musikalsk agurktid og et gi-bort-tilbud hos landets ledende platebutikkjede. Men like fullt imponerende. Han leverte også en vellykket konsert på Roskilde.

Dette er altså St. Thomas' andre album, som med sin blanding av lo-fi country, pop, visesang og skillingsviser fortsatt høres ut som en blanding av Neil Young og Will Oldham. Denne gangen har han fått hjelp fra blant annet melankolikerne i Ai Phoenix. Noe som høres best i den lavmælte Failure #1.

En av Thomas' sterke sider som artist er hans vilje til å eksperimentere og prøve ut nye ting. Enten det gjelder instrumentering eller sangteknikk. Hør for eksempel på den lekne Bookstore eller A Nice Bottle Of Wine. Derfor er dette albumet variert og spennende, men med en relativt stor spennvidde.

Resultatet er et stødig og godt gjennomført album, men som på ingen måte er banebrytende. Albumets beste låt er fortsatt Cornerman, for selv om det finnes flere andre sterke sanger her, blir noen av låtene for anonyme.

Selv om ikke alt er like vellykket, er St. Thomas en av landets mest spennende og særegne plateartister for tiden. I alle fall blant de med potensiale til å entre VG-lista. Høstens turne vil sannsynligvis også styrke hans posisjon, for tidligere konserter har vist at han er en live-artist å legge merke til.

HARALD CHRISTIAN LANGAAS - (rates the album four out of six).Back to articles or to main page.