Articles: Jubelkveld på Hulen (Panorama - August 26th 2001)

St. THomas + Don Juan Dracula - Hulen, Bergen, Norway - 08/24/01

[... Don Juan Dracula review cut out ...]

Kom hjem til sine egne
Men det var først og fremst St. Thomas folket var kommet for å se. Thomas Hansen, i sin tid et medlem av det bergensbaserte bandet Emily Lang, gjorde seg allerede i fjor bemerket med sitt første album Mysterious Walks, som inneholdt radiohiten Welcome To St. Thomas World. Men det er først denne sesongen St. Thomas-maskineriet virkelig har tatt av. Etter sommerens store hit, Cornerman, kom Thomas med oppfølgeren i form av albumet I'm Coming Home mandag denne uken. Albumet er forhåndssolgt i nærmere 6.500 eksemplarer, og er med ett det lille selskapet Racing Juniors desidert største suksess så langt.

Enorm luftfuktighet
Og St. Thomas infridde forventningene overfor alle som hadde tatt turen til det mer eller mindre fullstappede lokalet denne fredagskvelden. Til tross for visse tekniske problemer, hvor den stakkars fiolinisten ikke ble hørt grunnet kaputt mikrofon, skapte Thomas & co. likevel en fin og tett kontakt med sitt publikum gjennom de lavmælte og skranglete cowboyvisene som stod på repertoaret. St. Thomas konsentrerte seg naturligvis mest om låtene fra det nye albumet, mens jubelen sørget for at den kondensen som dryppet fra taket formelig fosset ned under fremføringen av nevnte Cornerman og Welcome To St. Thomas World.

Konsertutganven av St. Thomas fungerte med andre ord knirkefritt, tross visse tekniske problemer. Men det gjorde ikke så mye fra eller til da denne gjengen serverte storveis underholdning fra scenekanten. Denne mannen er en stjerne!

PAUL A. NORDAL - (rates the concert five out of six).Back to articles or to main page.