Articles: En lovende "debut" (Panorama - October 2000)

ST. THOMAS
Mysterious Walks
Racing Junior, 2000

St. Thomas, eller Thomas Hansen som han egentlig heter, har hatt en stigende stjerne som undergrunnsmusiker i Oslo - både som soloartist, og som frontfigur i bandet Emily Lang. Et foreløpig høydepunkt så langt har vært oppvarmingsjobben for Will Oldham i januar.

Mysterious Walks er en plate som utvilsomt vil fenge en lytter som er på jakt etter musikk som hverken er polert eller teknifisert. Platen er tydelig spilt inn mer eller mindre direkte. Thomas invitere oss inn i sin verden, eller snarere St. Thomas' World, en verden som består av mye akustiske gitarer kombinert med blant annet syre-banjo(!). Tidvis minner St. Thomas om en rufsete Neil Young, en kar som forøvrig også er en av Thomas' referanser.

Albumet er ellers noenlunde greitt oppbygd, med innslag av et par absolutte höydare. Det som gjør at platen kun strår til en firer, er at enkelte spor ikke virker helt gjennomarbeidet. Tekstene skurrer litt, og passer på en måte ikke helt til melodiene eller omvendt. Ellers er dette et meget godt album, som jeg nok kommer til å høre mye på fremover.

Jeg vil derfor anbefale alle som liker visesang som skurrer og skrangler, sterkt til å ta en tur inn i "St. Thomas' World". Mysterious Walks fungerer som en paracet for alle de som er lei alt det gjennomproduserte og den glatte dritten som musikkbransjen ellers spyr ut i tide og utide. Noen bør for eksempel sende dette albumet til Bono, som nylig uttalte til BBC: "Folk har ferdigproduserte band opp i halsen. De vil ha virkelig musikk igjen! Dagens pop er dritt.

Høydepunkter: Invitaion, Walk With Me og Lullaby From A Wannabe Popstar.

TORBJØRN MELSTAD - (rates the album four out of six).Back to articles or to main page.