Articles: Ukas album uke 33: St. Thomas (NRK - August 13th 2001)

Om St. Thomas er en ekte sankt eller ikke, er ikke godt å svare på. Det beste argumentet mot er at han lever i Oslo i det herrens året 2001. Det beste argumentet for, er at han lager musikk med sjel, som trenger dypt inn i selv de mest hardhudede av oss.

Senest i fjor spillet Thomas Hansen i Emily Lang, men etter debutskiva "Mysterios Walks" var det få som tvilte på at denne mannen også hadde potensiale også som soloartist. Musikken var skranglete og skeiv, med en vakker og skjør vokal. Låtene humper av gårde i sitt eget tempo, og St. Thomas selv lar dem leve sitt helt eget liv.

Fort og galt
Musikkeen spilles inn fort og galt, og det er kanskje det som gjør St. Thomas så unik. - Sangene blir laget samtidig som produksjon. Det skjer fort og galt. Det er bare følelser hele pakka, sier Thomas.

Uhørt
Debuten "Mysterious Walks" kom i fjor høst, men fikk litt blandet motagelse. Med EP-en "Cornerman" slo St. Thomas gjennom i Norge. Tittelsporet suste inn på både Petres lister og på VG-lista. Der lå den også en god stund. Noe som er uhørt for en artist som spiller lavmælt, melankolsk rock. Og det i tillegg uten markedsføringsbudsjett.

Gruer seg til nedturen
- Min utviklingskurve går bare oppover og hver dag får jeg nye gladmeldinger. Jeg gruer meg til kurven går den andre veien. Jeg håper ikke det skjer, sier Thomas. Men selv om det St. Thomas selv er redd for nedadgående kurve er det lite som tyder på det. Albumet "I'm Coming Home" er vakkert, trist, nydelig og skeivt. Det skulle holde til suksess for St. Thomas. Det holder i alle fall til å bli ukas album på Petre.

TORGEIR ENGEN, Kaliber.Back to articles or to main page.