Articles: Store spørsmål i Store Studio (NRK - January 22nd 2003)

Pål Hollender ble brukt som orakel, Kåre bekjente sine språkproblemer og St. Thomas og hans kumpaner avslørte sine innerste hemmeligheter på skjemaet vårt. Bli med bak scenen!

Til tross for at Pål Hollender er en relativt ukjent svenske, vanket det nesten like voldsom applaus til Pål som til Kåre Conradi. Etter sending kom en ung mann bort og hadde to skjellsettende spørsmål til sjokkdokumentaristen:
1. Jeg vil så gjerne inn på Teaterhøgskolen. Hva skal jeg gjøre på audition?
2. Er mennesket egentlig godt eller ondt?

Hvilket spørsmål som er mest vrient å svare på, er egentlig ikke godt å si.

Urrrne?
Vi snakket med Kåre Conradi om språk. Selveste hele Norges Kåre kommer fra et pent møblert hjem med et finslepent riksmålsvokabular. I dette inngikk ordet urne. Her drar man ikke r og n sammen i én lyd, slik den østnorske bermen har en tendens til. Neida. Her ruller vi vel og lenge på r'en.

Lenge trodde Kåre at 'urrrrne' var eneste rette uttale av 'urne'. Inntil en heller prominent fyr med svært lavt husnummer i Drammensveien kunne fortelle at nei, urne uttales akkurat som mannsnavnet Arne.

Magisk i Studio
St. Thomas og bandet hans utbrøt at "så bra har vi aldri spilt sammen!" Magi oppstår i Store Studio, og gode svar blir det på vårt uforlignelige spørreskjema.

--> St. Thomas skulle i ilden hos oss like før dokumentaren om ham rullet over NRK1-skjermen via Lydverket. Med rosa skjorte og fornyet spilleglede stilte han velvillig opp. Og jaggu har han skjønt hva vi i Kringkastingen egentlig driver med.

Hele skjemaet

--> Gitaristen Steven Sellick hadde bursdag i dag: Hurra! Og jaggu hadde fyren kokt i hop et fint slagord.

Hele skjemaet til Steven

--> Ivar Chr. Johansen,. St. Thomas' tangentmester, var omtrent den eneste i bandet som ikke hadde Will Oldham i en eller annen form med på skjemaet sitt. Vi falt for hans NRK-tolkning og slagord.

Hele skjemaet til IvarBack to articles or to main page.