Articles: Mer rocka band-trøkk (Nordlands Framtid - September 21st 2001)

- Vi har utviklet et mer rocka banduttrykk enn sist, sier Thomas «St. Thomas» Hansen foran sin andre Bodø-konsert. Lørdag spiller St. Thomas på Sinus.

Mens de fleste av hans jevnaldrende pop-spirer lager musikk med hjelp av fet og komplisert teknologi, skaper St. Thomas låtene sine på gammelmåten: Gitarklimpring og sang. Det er også enkelheten og jordnærheten som preger Oslo-artistens studioarbeid, og tilbakemeldingene viser at han har truffet en nerve hos Ola Rocker. St Thomas kommuniserer åpenbart.

Melodier
- Uansett hvilke trender som i øyeblikket rår grunnen, tror jeg folk alltid vet å sette pris på en god sang. Hos meg står melodien i sentrum, og det er vel forklaringen på at platene mine har blitt godt mottatt, forklarer Thomas.
- Mange har påpeket at musikken din har slektsbånd til Neil Young. Din store helt?
- Egentlig ikke. Eventuelle likheter er heller tilfeldig. Neil Young kom relativt seint inn i min platespiller, men utfra vokaluttrykket kan jeg godt forstå at noen trekker parallellen, medgir Thomas.
Både de to CDene og de like mange EPene St. Thomas foreløpig bygger sitt rennome på har blitt godt mottatt av både anmeldere og publikum, og etter hvert sjekker stadig flere ut konsertene hans.

Positivt tegn
- Selv om mange vil si at jeg heller representerer gamle tradisjoner enn hypermoderne musikk merker jeg at stadig flere unge folk kommer til konsertene våre. Det er et positivt tegn, sier Thomas.
Foran morgendagens Bodø-besøk lover Thomas en mer rocka konsert enn sist han gjestet Sinus.
- Vi har spilt oss mer sammen, og skapt et tettere og mer svingende rock-uttrykk enn ved forrige korsvei, sier Thomas «St Thomas» Hansen, Oslo-gutten som i løpet av det siste året har hatt rocksuksess nok til at han har kunnet si opp «streit»-jobben i postverket.
- Det blir spennende å prøve lykken som rockemusiker på heltid, avslutter Thomas.
På Sinus stiler St. Thomas med fem mann på scenen.

KJELL NORDENG.Back to articles or to main page.