Articles: Real hjemmeseier (Bergens Tidende - April 27th 2003)

Etter publikumsoppslutningen fredag kveld å dømme, nesten fullt hus, er det bare å fastslå at årets storsatsing på unge norske musikere er nok en typisk Ole Blues-suksess.

Med en kombinasjon av ungdommelig spilleglede, utrolig samspill og vokalharmonisering vant bergenske Real Ones en stor skare nye fans denne kvelden. For ni år siden spilte denne gjengen som bråmodne og talentfulle fjortiser på en av de første Ole Blues-festivalene. Siden den gang er gutta blitt voksne og fremstår nå som fullblods musikere og entertainere som behersker den hårfine balansegangen mellom underholdning og musikalsk innhold.

I ettertid er det lett å se at det å sette melankolikeren St. Thomas på scenen etter festfyrverkeriet til Real Ones, ikke var noe udelt smart trekk. Så forsvant da også en del av publikum før det som på forhånd var regnet som hovedattraksjonen kom på plass.

St. Thomas gikk imidlertid sterkt ut. I løpet av det første kvarteret fikk vi servert alle hans små hits. Det nye bandet låt atskillig tettere og fastere i fisken enn alle de merkverdige skranglekompene han har hatt i ryggen de siste par årene.

Så lenge det varte.

For etter den publikumsvennlige innledningen ramlet det meste sammen som et korthus. Nerven og magien fra den glimrende akustiske konserten St. Thomas gjorde i Hulen tidligere i vår, var totalt fraværende. Bandet begynte å låte utight og luffet til tider av gårde i dansebandtempo. Forsøkene på ironiske (?) kommentarer falt til jorden som en stein. Og det verste av alt; både undertegnede og en stor del av publikum kjedet seg grenseløst.

Litt tok det seg opp mot slutten, men likevel ikke nok til å berge helhetsinntrykket. På forhånd hadde jeg store forventninger til St. Thomas, men ble skuffet. Heldigvis sørget våre lokale helter i Real Ones for at kvelden slett ikke ble så verst likevel...

EINAR ENGELSTAD (rates the album 5 out of 6).Back to articles or to main page.